Τεχνική Υποστήριξη

Η inous προσφέρει σε όλους τους πελάτες της 24ωρη τεχνική υποστήριξη σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Όλοι οι πελάτες της inous απολαμβάνουν την άμεση απόκριση των τεχνικών της εταιρίας μας όλο το 24ωρο (δια τηλεφώνου) για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν, χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση (συμβόλαιο συντήρησης κλπ).

Ελαττωματικά προϊόντα αλλάζονται με νέα το συντομότερο που η εταιρία τα έχει στην κατοχή της από τους προμηθευτές της.

Επιτόπου επίσκεψη στο σημείο του πελάτη γίνεται κατόπιν συννενόησης μαζί του για τη φύση του προβλήματος και το τυχόν κόστος αποκατάστασης αυτού.

   

Κέντρο Λήψης Σημάτων

Η inous σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο της "Λήψης Σημάτων" προσφέρει στους πελάτες της, την καλύτερη υπηρεσία παρακολούθησης του ιδιωτικού τους χώρου.

Ένα άρτια εξοπλισμένο προσωπικό και ένας χώρος ο οποίος αναβαθμίζεται συνεχώς με τα καλύτερα συστήματα λήψης και αξιολόγησης ηλεκτρονικών σημάτων, είναι η καλύτερη δυνατή εγγύηση ότι το σήμα που θα εκπέμψει το σύστημα που εγκαθιστά η inous θα λάβει την σωστή αντιμετώπιση.

Αξιοποιώντας στο 100% τα σήματα Contact ID που στέλνει ο φυλλασόμενος χώρος, το κέντρο είναι σε θέση να γνωρίζει επακριβώς αν το σήμα αφορά σε βλάβη του συστήματος ή σε παραβίαση με την ακριβή θέση της παραβίασης ανά ζώνη συναγερμού.

Έτσι, αν το σήμα αφορά δυσλειτουργία του συστήματος (πτώση μπαταρίας, ελαττωματικό εξάρτημα) ενημερώνεται η εγκαταστάτρια εταιρία (inous) για την αποκατάσταση της βλάβης και αν αφορά σε σήμα παραβίασης, ο χειριστής δρομολογεί άμεσα το περιστατικό στην άμεσο δράση, την πυροσβεστική, το ασθενοφόρο κλπ.

Αναλυτικότερα μπορούμε να έχουμε τα εξής σήματα:

ΣΗΜΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ
Ειδοποιείται αμέσως τηλεφωνικώς η Άμεση Δράση (100)

ΣΗΜΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ
Ειδοποιείται αμέσως τηλεφωνικώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΣΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Και σε αυτήν την περίπτωση, το σήμα δίνεται με το πάτημα ενός ειδικού μπουτόν (ή μέσω αδράνειας που αντιλαμβάνεται το σύστημα) και ειδοποιείται το Ασθενοφόρο και τα συγγενικά πρόσωπα που έχει δηλώσει ο χρήστης.

ΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ (ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΑΠΕΙΛΗ)
Εδώ έχουμε σιωπηλό συναγερμό, όπου η σειρήνα δεν ηχεί αλλά δίδεται σήμα στο κέντρο το οποίο καλεί την  Άμεση Δράση (100)

ΣΗΜΑ ΠΤΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ειδοποιείται ο υπεύθυνος τεχνικός/εγκαταστάτης του συστήματος.

ΣΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Ενημερώνεται ο συνδρομητής.

ΣΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΔΟΚΙΜΗ
Ειδοποιείται ο υπεύθυνος τεχνικός και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

ΣΗΜΑ ΘΕΣΕΩΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΟΝ) ΚΑΙ ΠΑΥΣΕΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (OFF)
Το κέντρο έχει τη δυνατότητα καταγραφής για το ποιός χρήστης και τι ώρα ενεργοποίησε η απενεργοποίησε το σύστημα (ΟΝ-OFF). Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ενημερώνεται σχετικά ο συνδρομητής και να του υποβάλλεται, στο τέλος του μήνα, σχετική κατάσταση σημάτων, εφόσον το ζητήσει.


Κεντρική > Υπηρεσίες


Security
Automation
Καταγραφικά                                           


Αυτό το ξέρατε;
Η inous διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό (Cisco Certified) και μπορεί να αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή του δικτύου σας.

Αυτό;
Η inous μπορεί να αναλάβει και το στήσιμο του τηλεφωνικού σας κέντρου όπως δε το γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Νέο Προϊόν


Copyright ©  2008. Κατασκευή της Advision για λογαριασμό της Inous Intelligent Living.
Κείμενα και φωτογραφίες του www.inous.gr διατίθενται στους επισκέπτες για προσωπική ενημέρωση και χρήση. Οποιαδήποτε χρήση σε άλλο μέσο, απαιτεί την έγγραφη άδεια του εκδότη.
Privacy Policy | Sitemap